Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 13:53

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2019 - 2020

Η Ε.Π.Σ. Γρεβενών κάνει γνωστό στις ομάδες που θα πάρουν μέρος την αγωνιστική χρονιά 2019 - 2020 στο πρωτάθλημα της, τα κριτήρια ισοβαθμίας στην τελική βαθμολογία και στις θέσεις, ανόδου, υποβιβασμού ή πρόκρισης σε άλλη φάση.
Σύμφωνα με το Άρθρο 20 του ΚΑΠ που έχει ισχύ και για επαγγελματικές και για ερασιτεχνικές κατηγορίες, τα κριτήρια είναι τα εξής:
Πρώτο κριτήριο παραμένουν οι περισσότεροι βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες.
Δεύτερο κριτήριο ΑΝ αυτοί είναι ίσοι, παραμένει αυτό της διαφοράς τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες
(ΔΕΝ μετράνε διπλά τα εκτός έδρας γκολ).
ΑΝ εξακολουθεί ισοβαθμία των ομάδων, τότε προχωράμε στα επόμενα κριτήρια κατά σειρά:
– Η καλύτερη επίθεση στους μεταξύ τους αγώνες (όπως γίνεται κατανοητό, αυτό ισχύει για ισοβαθμία 3 ομάδων και πάνω).
– Η καλύτερη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος.
– Η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος.
– Η καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος.
ΑΝ και μετά από όλα αυτά τα κριτήρια υπάρχει ξανά ισοβαθμία, τότε διεξάγονται αγώνες μπαράζ.
α) Εφόσον ισοβαθμούν δύο (2) ομάδες, διεξάγεται απλός αγώνας κατάταξης που διαρκεί 90 λεπτά, σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ακολουθείται η διαδικασία της παράτασης ή και πέναλτι αν χρειαστούν.
β) Εφόσον ισοβαθμούν τρεις (3) ή περισσότερες ομάδες, τότε η σειρά κατάταξής τους καθορίζεται μετά από τη διεξαγωγή απλών αγώνων κατάταξης σε ουδέτερα γήπεδα, με διάρκεια κάθε αγώνα 90 λεπτά (χωρίς παράταση).
ΑΝ στο τέλος ενός πρωταθλήματος προκύψει ισοβαθμία ανάμεσα σε ομάδες που κατέλαβαν τις ενδιάμεσες θέσεις του τελικού πίνακα βαθμολογίας, οι οποίες δεν κρίνουν κάτι και δεν οδηγούν σε υποβιβασμό σε κατώτερη κατηγορία ή δεν δίνουν το δικαίωμα προβιβασμού σε ανώτερη κατηγορία, τότε η κατάταξη γι’ αυτές τις θέσεις θα γίνεται σύμφωνα με την προαναφερόμενη διαδικασία των κριτηρίων, από τους βαθμούς στους μεταξύ τους αγώνες μέχρι και την καλύτερη άμυνα συνολικά ΧΩΡΙΣ την διεξαγωγή αγώνων μπαράζ ΑΛΛΑ με δημόσια κλήρωση από τη διοργανώτρια αρχή.